Adventi jótékonysági napot tartott gyülekezetünk 2021. decemberében – képes összefoglaló

Gyülekezetünkben fontos, hogy az egyházközség tagjai lelkileg táplálkozzanak az egyházi esztendő minden időszakában. De emellett fontos számunkra a közösség megélése is, így volt ez 2021. decemberében is, amikor jótékonysági napot, s ehhez kapcsolódó programsorozatot tartottunk. Koncert, adventi vásár, forralt bor, és istentiszteleti közösség várta a rendezvényre érkezőket. Az alkalom megvalósítását Magyarország Kormánya támogatta 200.000 Ft-al.

december 3-án nemcsak gyülekezetünk tagjai, hanem sok, még csak az egyházhoz sem kötődő kíváncsi arc tűnt fel a templom előtt. Egy gyülekezeti tagunk az esemény előtt jelezte, mennyivel jobban örül annak, hogy egy koncert kerül megrendezésre bál helyett, hiszen erre az idősebb korosztály is szívesebben kimozdul, illetve komolyabb hangvételű program is. Ádventi jótékonysági délutánunk komoly- és könnyűzenei programpontjainak a templomunk adott tehát otthont. Fellépett az Operaház művésze, Oláh Levente Máté, aki gyönyörű ádventi, karácsonyi művekkel ajándékozta meg a jelenlévőket. Általa a komolyzenét addig nem kimondottan kedvelők is lehetőséget kaptak e műfaj megismeréséhez, megkedveléséhez. Igazán ünnepi hangulatot teremtett Levente énekhangja.

Őt gyülekezetünk gyermekeinek műsora követte. Két karácsonyi dallal készültünk velük az alkalomra, és ezt a feladatot a gyermekek igencsak komolyan vették, szorgalmasan gyakoroltak, készültek. Volt közülük, aki már jócskán előtte a saját videómegosztó csatornáján hirdette az eseményt, annyira a szívén viselte, hogy a gyülekezet, ahová jár minden vasárnap, fennmaradhasson. Mivel a gyermekek is helyet kaptak a fellépők között, sok szülő, nagyszülő, egész családok is helyet foglaltak a templom padjaiban, így még többen lehettünk együtt. A délután utolsó zenei programpontja a Soltvadkerti Baptista Zenekar volt. Ők színes hangszerpalettával érkeztek közénk, a közelgő ünnephez kapcsolódó keresztény könnyűzenével adtak méltó zárást alkalmunknak.

Zenéjük, bizonyságtételeik mélyen megérintették a jelenlévőket, a gyülekezeti élettől egyébként távolállókat is. A délutánunk estébe nyúló programja az udvaron folytatódott: a felállított sátor alatt lehetett támogatójegyeket vásárolni, mellyel nyereményjátékon vehettek részt a támogatók. A támogatójegy vásárláshoz, majd a nyeremények kiváltásához kígyózott a sor. A várakozók nem unatkoztak, jó hangulatú beszélgetések alakultak ki pillanat alatt. A résztvevőket gyülekezetünk lelkes tagjai teával, valamint forralt borral kínálták szintén az udvaron. Sok felajánlás érkezett a délutánra: támogatójegyekből származó bevétel, nyeremény, kétkezi munka, szervezés, ötletelés révén.

Nagyon köszönjük a részvételt, a segítséget és a sok támogatást! Különösképpen köszönjük a Bethlen Gábor alapnak a rendezvény megszervezéséhez nyújtott anyagi segítséget!

Köszönjük WordPress! | Sablon: Baskerville 2, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑