Energetikai pályázat gyülekezetünkben

A 2023-as év fontos változásai mellett nagy jelentőségű projektünk volt a Magyarországi Evangélikus Egyház által kiírt Energetikai pályázat, amelyre gyülekezetünk is pályázott.

Az energetikai megújulásra a gyülekezet pályázatot adott be és nyert el egyszer 4.814.775 Ft, illetve 8.185.495 Ft. összeget, a Magyarországi Evangélikus Egyház támogatásával.

A pályázat célja a Gyülekezet tulajdonában lévő jelenleg Parókiaként használt épület és a gyülekezeti terem energiahatékonyságának növelése és fenntarthatóságának javítása volt. A projekt részeként nem csupán a nyílászárókat korszerű, energiatakarékos modellekre cseréltük ki, ezáltal csökkentve a hőveszteséget. Emellett a gázvezetékrendszer korszerűsítése segített hatékonyabb energiatermelést, amely a gyülekezeti terem melletti lakás leválasztását is magával hozta.

Ez optimális és transzparens felhasználást segített elérni. Továbbá a MEE által biztosított forrásokból napkollektorokat telepítettünk a melegvíz ellátás optimalizálása érdekében, hozzájárulva a környezetbarát energiaforrások használatához.

A parókia világítás korszerűsítésével energiatakarékos LED lámpákat helyeztünk el, csökkentve a villamosenergia-fogyasztást, ami hosszú távon pénzügyi megtakarítást eredményez.

A pályázat befejezésével elért eredmények tükrözik a fenntartható energiahasználat iránti elkötelezettségünket és hozzájárulnak a környezettudatos életmód népszerűsítéséhez is.

 

Nagyon köszönjük a támogatást a Magyarországi Evangélikus Egyháznak, valamint a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegyének!

Köszönjük WordPress! | Sablon: Baskerville 2, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑