Egy nyáj, egy pásztor

„Én vagyok a jó pásztor.
A pásztor életét adja a juhokért.” – Jn 10,11

Hagyománnyá vált gyülekezetünkben, hogy az Ökumenikus Imahéten nem csak templomainkban hirdetjük a közösség áldásait és az egységet, hanem a hittanórákon is igyekszünk erre tanítani a gyermekeket. Minden év január 3. hetében a tabi Szent Gellért Általános Iskola 2. osztályos tanulóival és katolikus hitoktatójával közös, ökumenikus hittanórát tartunk.
A tanóra gitáros énekléssel vette kezdetét Arató Lóránd vezetésével, majd Arató Eszter olvasta fel János evangéliumának 10. fejezetéből a Jó pásztorról szóló szakaszt, és vezette a beszélgetést a „pásztor-létről”, Jézus életéről és szolgálatáról. Az alkalom második felében kreatív foglalkozás keretében készítettek a tanulók Nyúlné Németh Erika, katolikus hitoktató segítségével báránykákat, emlékül az együtt eltöltött hittanórára.
„Az ökumené számomra azt jelenti, hogy mindig számíthatok a másikra, a segítségére – felekezeti hovatartozástól függetlenül -, és megtapasztalhatom ebben a valódi egységet. Ezt nem lehet csak egy hétre korlátozni, ezt minden nap meg kell élni. Fontos, hogy ezt tanítsuk meg a gyermekeknek is.” – mondta a hitoktató.

Köszönjük WordPress! | Sablon: Baskerville 2, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑