Gyülekezeti napot tartottunk

Lulla – Pünkösd hétfőn került megrendezésre – immáron hagyományosnak mondható – gyülekezeti napunk. Felekezeti hovatartozástól függetlenül mindenki izgatottan segédkezett az előkészületek során, amit hálás szívvel köszönünk meg a testvéreknek!
A program az Evangélikus Gyülekezeti Teremnél vette kezdetét egy rövid igei szolgálattal, majd zászlóavatással folytatódott. Id. Wolf Béla testvérünk magyar lobogót készíttetett, Kleiber Jenőné polgármester asszony pedig egy Luther rózsával díszített zászlót adományozott a gyülekezetnek.
Az adományok e naptól fogva a gyülekezeti terem díszei.
10 órakor ünnepi, hálaadó istentiszteletet tartottunk a lullai római katolikus templomban, ahol Arató Lóránd lelkész úr kiszolgáltatta a keresztség és az úrvacsora szentségét is.
Ökumenikus körben élhettük meg ezeket a felemelő pillanatokat.
 Az élő virágból álló, oltárt díszítő Luther rózsa Wolf Béláné testvérünk keze munkáját dicsérte.
A közös ebédet izgalmas programok követték. A gyermekek kreatív foglalkozáson tehették próbára kézügyességüket, melynek témája Pünkösd ünnepe és az evangélikusság volt. Ezzel párhuzamosan a Lullai Kórus lépett fel a templom falai között, és dalaikkal megmelengették a szíveket.
A Művelődési Ház udvara nevetéstől volt hangos, amikor Szutyányi Márk
a fizika csodálatos világát mutatta be olyan különleges példákon keresztül,
mint a Cola szökőkút vagy a tenyérben égő láng.
Eközben a frissen sült kenyérlángos és kenyér illata csábított mindenkit egy kis kóstolásra. Perger-Wenszky Lilla, a LillaLulla Vendégház alapítója, egy vadkovászos kenyér bemutatóval és kóstolóval készült a napra. Az előadásból mindenki megtanulhatta, hogy mi az a vadkovász, hogyan süthetünk vele kenyeret, miben más ez, mint a bolti kenyerek, és azt, hogy az igazi kenyérhez nem kell más csak liszt, víz és só.
Az alkalmon több, mint 100 fő vett részt a környékbeli hét településről,
melyek a Tab és Környéke Evangélikus Egyházközséghez tartoznak.
Szeretnénk még egyszer hálás köszönetet mondani a lullai testvéreknek,
valamint a MEE Evangelizációs és Missziói Bizottságának a támogatásáért!
(Fotók: Perger Csaba)

Köszönjük WordPress! | Sablon: Baskerville 2, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑